امروزه با توجه به توسعه و پیشرفت در صنعت شیشه سازی، 

اجرای هندریل شیشه ای نسبت به گذشته با مشکلات کمتری رو به رو است. مثلا ساخت شیشه های دو جداره و سه جداره باعث شده تا شیشه ها استحکام بیشتری داشته باشند و برای اجرای هندریل شیشه ای مواردی مانند شکستن شیشه به هنگام نصب، برخورد شی و غیره رخ ندهد.

هندریل های شیشه ای که به نرده های شیشه ای معروف اند کاربردهای بسیاری دارند از جمله کاربردهای هندریل های شیشه ای می توان به نصب آنها در جلوی تراس، قسمت جلویی پنجره در ساختمان ها و غیره اشاره کرد.

 

 

اجرای هندریل شیشه ای

 

 

 

 

 

 

 

نحوه پیاده سازی و اجرای هندریل شیشه ای

هر هندریل شیشه ای از چهار بخش تشکیل شده است:

1. قطعه هایی از جنس آلومینیوم( در ابعاد 15 و 30 سانتی متری)

2. ناودان( با اندازه های کوچک)

3. کاور( از جنس آلومینیوم)

4. دستگیره.

با توجه به کاربرد و محل های نصب نرده شیشه ای، نوع پیاده سازی آن متفاوت خواهد بود. اگر قرار باشد نرده ها را برای تراس ها و راه پله ها نصب شوند، اجرای هندریل شیشه ای به چهار روش انجام می گیرد:

 

روش فیکس پوینت:

یکی از روش هایی که موجب زیبایی بیشتر هندریل شیشه ای می شود، فیکس پوینت است. برای استفاده از آن بدون اینکه نرده ها را به زمین وصل کنند با متصل شدن فیکس پوینت به دیواره این کار را انجام می دهند. در این حالت شیشه ها و نرده ها به صورت یک سره خواهند بود. به کار گیری این روش محدودیت هایی نیز دارد. به عنوان مثال این تکنیک فقط برای ساختمان های مرتفع یا منازل مسی دوبلکس مناسب است زیرا باید از زمین فاصله داشته باشند.

 

 

اجرای هندریل شیشه ای

 

 

روش اکسپوز:

در این روش برای اجرای هندریل شیشه ای پروفیل آلومینیوم را به فرم U در آورده تا به عنوان پایه هایی( مهار کننده) به شیشه متصل شوند. پروفیل هایی که قرار است برای اجرای هندریل شیشه ای به کار روند به دو شکل رو کاری و زیر کاری می باشند. برای استفاده از تکنیک اکسپوز، جنس شیشه ها یا لمینتی است و یا سکریتی. کمترین ضخامتی که این نوع شیشه می تواند داشته باشد حدود 12 میلی متر است. پایه های به کار رفته برای نصب شیشه به نرده قائم نیست و ظاهر نما به شکل نردهایی با شیشه های سرتاسری است. بیشترین کاربرد این هندریل ها در ساختمان های تجاری( مثل پاساژها، فرودگاه) می باشد.

 

اجرای هندریل شیشه ای به روش اسپیگت:

یکی از سریع ترین روش اجرایی هندریل ها استفاده از اسپیگت هاست و جز ساده ترین نمونه ها می باشد. در این مدل پایه به صورت نیزه هایی به عنوان مهار کننده های شیشه هستند که از نوع استیلی می باشند. اغلب آنها را با 4 بولت به کفپوش زیره نرده وصل می کنند. این پایه ها ارتفاعی حدود 12 الی 20 سانتی متر دارند و حداکثر ضخامتی که شیشه های هندریل می تواند داشته باشد 20 میلی متر است. در هر قسمت برای نصب شیشه ، هر یک متر الی یک متر و بیست سانتی متر دو پایه اسپیگتی نیاز است و اگر طول شیشه های به کار رفته افزایش یابد، پایه های اسپیگتی بیشتری مورد استفاده قرار می گیرند.

بیشترین کاربرد آنها برای استخرهاست چون به خاطر فاصله ایجاد از قسمت پایین هم برای رد شدن آب به طرف دیوارهای استخر مناسب بوده و هم می تواند به عنوان حفاظی مانع افتادن و سر خوردن بچه ها به درون استخر شوند.

 

اجرا به وسیله پایه شیشه گیر:

اجرای هندریل شیشه ای به کمک پایه های شیشه گیر در مقایسه با انواع دیگر هزینه پیاده سازی کمتری دارد. پایه ها و دستگیره های به کار رفته در این مدل از جنس ف است. برای نصب این هندریل ها باید پروفیل هایی از جنس استیل، آلومینیوم و آهن را ترکیب کرده و با یراقی خاص شیشه های سکریتی( 8 و 10 میلی متری) را به آن متصل می کنند. از آنجایی که در اجرای این مدل هندریل شیشه های ضخیمی به کار نرفته، نصب آن فقط با پایه ف مخصوص امکان پذیر است.

 

 

اجرای هندریل شیشه ای

 

 

 

 

 

 

 

مزیت های هندریل شیشه ای

بسته به اینکه هندریل ها قرار است در کجا به کار روند مزایای خاص خود را دارند. بیشترین کاربرد هندریل در بالکن ها، استخرها، راه پله و بخش جلویی پنجره هاست. وجود هندریل در ساختمان های چند طبقه ای که پنجره دارای درب های بلند و رو به خیابان های اصلی بوده گزینه مناسبی است زیرا با باز کردن پنجره به عنوان حفاظی جلوی آن قرار دارد و از خطر سقوط جلوگیری می کند.

همچنین اگر از نرده ها را برای استخرها به کار گیرند می تواند از سر خوردن و غرق شدن کودکان و بزرگسالانی که شنا کردن را آموزش ندیده اند ممانعت به عمل آید.

نصب هندریل برای راه پله در پاساژها علاوه بر موضوع حفظ جان هنگام عبور و مرور، بحث استحکام آنها نیز مطرح است.

از آنجایی که جنس هندریل در مدل های ذکر از فها می باشد دوام بیشتری داشته و در صورت خراب شدن هزینه های تعویض و یا تعمیر آن نسبت به نرده چوبی و سنگی کم تر خواهد بود. اجرای هندریل شیشه ای باعث زیباتر شدن محیط شده و با بازتاب نور در روز سالن ها و ساختمان ها را روشن تر می کنند و با استفاده لامپ های کمتر می توان در مصرف برق و انرژی صرفه جویی کرد. ضمن اینکه شست و شو و نظافت شیشه آسان تر خواهد بود.

به دلیل راحتی و سریع بودن نصب هندریل شیشه ای نیاز به مهارت های سخت و پیچیده ای مثل جوش دادن نرده ها نبوده و تمام کار با پیچ و گیره های مخصوصی که برای آن طراحی شده انجام می گیرد. از این رو از نظر زمان بندی و هزینه ایی به صرفه تر خواهد بود.


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها